ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ «ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ», εκδ. Κλειδάριθμος

 

Ασχολούμαστε από τα εφηβικά μας χρόνια με το σκάκι αρχικά ως αθλητές και στη συνέχεια ως προπονητές. Μέσα από τα σκακιστικά σωματεία της Τριανδρίας αλλά και σε πολλούς Δήμους της Θεσσαλονίκης, ξεδιπλώσαμε την αγάπη μας για το σκάκι αναδεικνύοντάς το ως νοητικό εργαλείο -χρήσιμο ιδιαίτερα για τις μικρές ηλικίες. Αποκορύφωμα της ενασχόλησής μας αυτής στάθηκε η επί 8 χρόνια διδασκαλία του σκακιού εντός σχολικού ωραρίου στα Δημοτικά σχολεία της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, εγχείρημα ενταγμένο στο πρόγραμμα «Μελίνα» του ΥΠΕΠΘ μοναδικό στο Πανελλήνιο.

 

Αυτή η 20χρονη εμπειρία μας είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή δύο βιβλίων: το παραμύθι Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το σκάκι…” (1999, Κλειδάριθμος) και το βιβλίο – εργαλείο «Σκάκι και φαντασία» (2003, Κέδρος). Και τα δύο βιβλία μας απευθύνονται σε μικρά παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γνωριμία τους με το σκάκι.

 

Τι θα βρει κανείς μέσα στο βιβλίο «Σκάκι και Φαντασία» :περιλαμβάνει ασκήσεις - γρίφους μίας κίνησης, ιδιαίτερα πρωτότυπες  που εμβαθύνει σε ζητήματα τακτικής και ανταλλαγών και φέρνει έτσι τον αρχάριο φίλο του σκακιού μπροστά στη «μαγεία» του παιχνιδιού. Στο βιβλίο μας αυτό προσεγγίζουμε τη βαθύτερη γνώση του σκακιού με τρόπο παιγνιώδη και πρωτότυπο, καλύπτοντας όλα τα μυστικά του σκακιού.

 

Καλή διασκέδαση…

Ο προσεκτικός Πύργος

Ο συντομότερος δρόμος της Βασίλισσας

Ο λαβύρινθος του Ίππου

Η πείνα του Αξιωματικού

Κέρδος υλικού με αποκάλυψη ΣΑΧ

Tricky CHECKMATES in one move - Black one move CHECKMATE

dsfgh