Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη χρονιά, έληξε το 11ο Σχολικό Πρωτάθλημα "ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ 2001", που αποτελούσε και προκριματική φάση της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου, με τη συμμετοχή 285 μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

 

Όλα τα αποτελέσματα ανά τάξη. Επίσης οι συμμετοχές και η κατάταξη ανά Δήμο.

 

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

 

     Το σκάκι στην Τριανδρία ξεκίνησε το 1983.  Ο Δήμος μας θεωρείται πλέον μια σημαντική σκακιστική περιοχή πανελληνίως και αυτό οφείλεται στην διαρκώς ανοδική πορεία μας.

     Με βασικό άξονα το μαζικό αθλητισμό και με συνεχή τη στήριξη από τη Δημοτική Αρχή, έχουμε επιτύχει να διαδώσουμε το παιχνίδι σε κάθε παιδί του Δήμου Τριανδρίας και όχι μόνο

     Οι αγωνιστικές επιτυχίες των αθλητών μας, τόσο σε ομαδικό (ΟΣΤΡΙΑ Α' Εθνική 2001 κ.α) όσο και σε ατομικό επίπεδο (Γ. Παπαδόπουλος, δις πρωταθλητής Α12 Ελλάδος κ.α.), ήρθανε ως φυσική συνέπεια της επιτυχημένης διάδοσης του σκακιστικού παιχνιδιού.

     Σήμερα λειτουργούν 10 τμήματα προπονήσεων. Παιδιά ηλικίας 5 έως και 20 ετών παρακολουθούν 2 προπονήσεις την εβδομάδα και αγωνίζονται με τις σκακιστικές ομάδες της Τριανδρίας. Η πλούσια δανειστική σκακιστική βιβλιοθήκη, οι διοργανώσεις αγώνων και χάπενινγκ για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, προσφέρουν στα μέλη μας πολλές δυνατότητες. Η ηλεκτρονική μας σελίδα και οι αγώνες στο δίκτυο, παρέχουν ευχάριστες επιλογές στους αθλητές μας.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

     Το 1991 ξεκινήσαμε τη διοργάνωση σχολικού πρωταθλήματος. Τα πρώτα χρόνια οι αγώνες γινόταν στο 3ο Δημοτικό και συμμετείχαν αποκλειστικά μαθητές του Δήμου μας. Με τον καιρό άρχισαν να έρχονται μαθητές και από άλλους Δήμους με αποτέλεσμα οι συμμετοχές να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο (πέρσι έπαιξαν 250! μαθητές).

     Το 1996 οι αγώνες μεταφέρθηκαν στα Γυμνάσια, όπου γίνονται μέχρι σήμερα.

     Το 1997 ξεκινήσαμε τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων με μία μικρή έκθεση ζωγραφικής από μαθητές με θέμα το σκάκι και τοποθετήσαμε μία επιδαπέδια σκακιέρα.

     Το 1998 παρουσιάσαμε έκθεση σκίτσου και γελοιογραφίας από τις Σκακιστικές Ολυμπιάδες 1984 & 1988 που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

     Το 1999 ήταν η σειρά του φωτογραφικού υλικού των 8 προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ παρουσιάσαμε και την μοναδική χειροποίητη επιδαπέδια σκακιέρα, που κατασκευάστηκε εξ΄ ολοκλήρου από χαρτοπολτό.

     Το 2000 κλείνοντας την πρώτη δεκαετία του, το σχολικό μας πρωτάθλημα είχε την τιμή να αναδείξει 170 παιδικές ζωγραφιές, στην έκθεση με τίτλο "το σκάκι μέσα από τα μάτια του παιδιού".

     Στους αγώνες συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 200 μαθητές. Οι νικητές συμμετέχουν στην τελική φάση του Πανελλήνιου σχολικού κυπέλλου, κατακτώντας πολλές από τις πρώτες θέσεις.

 

Σκακιστικό Εντευκτήριο Τριανδρίας - Σπ. Μουστακλή 1 - τηλ. & fax: 951581

Θα μας βρείτε επίσης: www.compulink.gr/ostria & ostria@compulink.gr